Geschiedenis

Sinds 1963 – Fotostudio Fabro

De opa van Marc, Theo Brökling was al met fotograferen bezig rond 1946. Al snel kwam zijn zoon Ad via hem met fotografie in aanraking. Hij ging leren en werken bij foto van Aarle.

In 1963 besloot Ad van zijn hobby zijn beroep te maken. Het eerste stempeltje om de naam achterop de foto’s te zetten werd gemaakt en FABRO als afkorting van Foto Ad Brökling was geboren. Hij ging o.a. vanuit de Mahlerstraat in Tilburg langs de deur om kinderen te fotograferen. In 1966 was Ad werkzaam als zelfstandig fotograaf in Tilburg. Met al zijn kennis en ervaring opende hij samen met zijn vrouw  in 1971 de deuren van Foto Fabro aan de Leharstraat 147 te Tilburg Noord, een fotowinkel in de ruimste zin van het woord en een grote studio, met donkere kamer /printshop.  Al snel was fotograaf Foto Fabro een begrip in Tilburg en omstreken.

Ad kreeg naam door zijn professionele foto’s en de term vakfotograaf was dan ook niet ongepast. Die zaak heeft daar ook meer dan 45 jaar bestaan! Gedurende de jaren die volgden ontwikkelde Marc, de zoon van Ad, zich als een heuse fotograaf. Met de paplepel ingegoten leerde Marc de fijne kneepjes van het vak, werkte thuis mee en op de zaterdagen ook bij collega Foto Frans van Aarle.

Marc was gek van fotograferen en had zijn fotocamera altijd bij zich! Na de Mavo, MDS & militaire diensttijd ging Marc naar de fotovakschool en het duurde dan ook niet lang, dat Marc Brökling zijn eigen fotozaak, Fotostudio FABRO had, die in 1992 opende aan het Paletplein 9a te Tilburg West. Omdat Marc meer wilde fotograferen en niet altijd in een winkel  staan besloot hij om een grote studio te openen op een geschikte en gemakkelijk te bereiken plek waar te allen tijde maar… op afspraak gefotografeerd kon worden.!

Marc Brökling kreeg zijn eerste fototoestel op zijn 2e verjaardag.

Uiteindelijk vond hij deze plek op de Hart van Brabantlaan 303 in het centrum van Tilburg op loopafstand van het station en met voldoende gratis parkeergelegenheid voor de deur en achter de zaak! In deze studio werden professionele foto’s gemaakt ondersteund door passende, sfeervolle en stijlvolle interieurs. Fotostudio Fabro is héél veelzijdig dus voor div. soorten van fotografie was u hier op het juiste adres!. In 2016 zijn wij verhuisd naar een studio in de Nobelstraat in Goirle, en zijn we aan ons bouw en klus project begonnen om de studio aan huis te realiseren.

Eind 2019 hebben wij dan ook een nieuwe studio in de Bergstraat 110 Goirle, die is geschikt voor fotografie tot 10 personen. Omdat wij voor onze zakelijke klanten op locaties door het hele land fotograferen, kunt u, uitsluitend op afspraak, terecht in de studio. Wij hebben ook de mogelijkheid om een of meerdere studio’s op locatie in te richten!

Fotostudio FABRO geldt vandaag de dag als een van de beste professionele vakfotografen van Brabant en is werkzaam in Heel Nederland en België.

Fotostudio Fabro is aangesloten bij de Beroepsvereniging DuPho (voor vak- fotografen uit Nederland)

Dus voor: Studio foto’s, bruidsreportage, portret, grote/kleine groepen, productfotografie ,evenementen, directprint, makelaardij, zakelijke fotografie, reportages in de Efteling, een kasteel, oude fabriek, De Duinen, Oisterwijkse bossen en vennen of de Goirlese natuur enz. In wat voor vorm van fotografie dan ook, komt u naar Fotostudio Fabro.

Graag tot ziens,

Marc Brökling.

Reacties zijn gesloten.